Infrarood verwarming als bijverwarming

Infrarood verwarming als bijverwarming


Kan ik een infrarood verwarming als bijverwarming gebruiken?

De huidige woningen worden steeds energiezuiniger door middel van moderne bouwtechnieken en optimale isolatie. Deze technieken zorgen ervoor dat de verwarming op een minimaal niveau moeten draaien om de woning op een bepaalde temperatuur te houden.

Zelfs in die mate dat in de huidige passieve woningen een verwarming soms niet meer nodig is. Dit is een goede zaak voor het milieu en voor de energierekening. Doch het probleem is dat het comfort niet optimaal is in bepaalde ruimtes en op bepaalde tijden.

Het eerste probleem dat we merken in zulke woningen is dat de badkamer het cocoon gevoel mist, dit kunnen we oplossen door een bijverwarming te plaatsen in dit lokaal. Ideaal is bij een energiezuinige woning om een energievriendelijke bijverwarming te plaatsen.
Met een Ecaros infrarood verwarming kan je in de badkamer snel en energievriendelijk verwarmen naar het gewenste comfort niveau. Doordat een infrarood verwarming niet de lucht maar de objecten in de kamer verwarmt, zal het comfort gevoel sterk stijgen.
Ook in gewone woningen en kantoren kan men infrarood panelen gebruiken als bijverwarming. Men gaat dan de stralingswarmte die het paneel afgeeft gebruiken om het comfort te verhogen.

Bijverwarming Living
Indien de thermostaat in de kamer op 20°C à 21°C staat is dit tijdens de dag een aangename temperatuur. Doch wanneer we ’s avonds voor de televisie plaatsnemen op de sofa kan het zijn dat dit net te koud is. Hier kunnen we een infrarood paneel perfect gebruiken als bijverwarming door het paneel rechtstreeks naar de zetel te doen stralen. De rest van het huis blijft op dezelfde 20°C à 21°C hangen terwijl je gevoelstemperatuur op de sofa 23°C a 24°C is.

Bijverwarming Badkamer
De badkamer is steeds meer een cocoon omgeving waar we het graag een beetje warmer hebben. Indien onze badkamer een vloerverwarming heeft zal de temperatuur rond de 21°C blijven hangen. Willen we het wellness gevoel van de badkamer activeren kunnen we perfect een infrarood verwarming als bijverwarming plaatsen. Wat veel mensen niet weten is dat een vloerverwarming en een infrarood verwarming perfect kunnen samenwerken. Zij behoren beiden tot de groep stralingswarmte.

Bijverwarming Kantoor
Op een kantoor waar meerdere mensen werken is het meestal een op en af spelletje met de verwarming. Wat voor de één een aangename temperatuur is, is voor de andere te warm of te koud.
Dit probleem wordt alleen maar erger als de groep groter wordt. Hier is een zeer eenvoudige oplossing te verwezenlijken met een infrarood verwarming als directe stralingswarmte.
Hier kunnen we het comfort van de mensen verhogen en tegelijk het energieverbruik doen dalen.
Al wat we doen is de verwarming naar het laagste peil zetten zodat de groep welke zich comfortabel voelt met deze temperatuur zich goed voelt. Voor de overige personen plaatsen we een laag rendement Ecaros paneeltje aan de onderkant van het bureau. Hierdoor kan ieder individueel zijn temperatuur regelen op zijn eigen werkplek. Hier zorgt bijverwarming dus voor energiebesparing