Infrarood verwarming en zonnepanelen

Infrarood verwarming en zonnepanelen


Een goede keuze

Wees zuinig op de planeet, wij lenen ze enkel van onze kinderen.
Wanneer je infrarood verwarming gebruikt als hoofdverwarming in je goed geïsoleerde woning bespaar je reeds op je energierekening en op het milieu. Steeds meer mensen gaan ecologisch bouwen en zorgen ervoor dat hun woning een goede isolatie krijgt. Het zou zonde zijn om al deze inspanningen teniet te doen door deze woningen terug te verwarmen met fossiele brandstoffen.

Onze planeet heeft nood aan het terugdringen van onze CO2-uitstoot en vooral het terugdringen van ons verbruik van fossiele brandstoffen. We merken deze vooruitgang reeds in de autosector waar de elektrische auto steeds meer deel van gaat uitmaken. Maar ook in de moderne woningbouw grijpt men steeds meer naar gezondere alternatieven.

Steeds meer plaatsen in Europa worden afgesloten van het gas, nieuwbouw wijken krijgen geen gas aansluiting meer en zijn op deze wijze verplicht op zoek te gaan naar betaalbare alternatieven.

Combineer je infrarood panelen met zonnepanelen
Het wordt een Europese verplichting dat alle huizen energie neutraal worden. Dit wil zeggen dat je het eigen verbruik van de woning zelf zal moeten opwekken. Het is bijna onmogelijk om zelf je eigen gas op te wekken, maar het is wel super eenvoudig om eigen elektriciteit en warm water op te wekken door middel van de zon.

Indien je de woning voorziet van de nodige zonnepanelen om zelf je elektriciteit op te wekken dan kunnen deze een groot deel of soms alle stroom voorzien om je infrarood verwarmingsinstallatie te voorzien van de nodige voeding.

Voor het warm water kan u gebruik maken van een goede zonneboiler met ingebouwde warmtepomp.

5 gouden tips voor een groenere leefomgeving
1 > Zorg dat je woning goed geïsoleerd is
2 > Zorg dat al je elektrische apparaten en verlichting A++ zijn
3 > Wek je eigen elektriciteit op door middel van zonnepanelen
4 > Wek je warm water op door middel van een goede zonneboiler
5 > Verwarm je huis zonder CO2-uitstoot met infrarood verwarming