FAQ

Infrarood verwarming als bijverwarming?

Kan ik een infrarood verwarming als bijverwarming gebruiken?

De huidige woningen worden steeds energiezuiniger door middel van moderne bouwtechnieken en optimale isolatie. Deze technieken zorgen ervoor dat de verwarming op een minimaal niveau moeten draaien om de woning op een bepaalde temperatuur te houden.

Zelfs in die mate dat in de huidige passieve woningen een verwarming soms niet meer nodig is. Dit is een goede zaak voor het milieu en voor de energierekening. Doch het probleem is dat het comfort niet optimaal is in bepaalde ruimtes en op bepaalde tijden.

Lees meer ...

Infrarood verwarming een verstandige keuze?

Ontdek hier de verschillen

Stralingswarmte
Zoals het woord zelf zegt ervaren we hier de warmte als een soort straling. Deze vorm van warmte wordt over het algemeen als zeer comfortabel ervaren. Onder stralingswarmte kunnen we uiteraard infrarood panelen vinden, maar ook vloerverwarming is een stralingswarmte. Andere bronnen van stralingswarmte zijn kachels en uiteraard de zon.

De grote verschillen in deze stralingswarmte is de uitgestraalde frequentie. In principe kunnen we de frequentie gebieden in 3 hoofdgroepen onderverdelen. IR-A (korte golf) IR-B (middengolf) IR-C (lange golf).

Lees meer ...

Infrarood verwarming en zonnepanelen?

Een goede keuze

Wees zuinig op de planeet, wij lenen ze enkel van onze kinderen.
Wanneer je infrarood verwarming gebruikt als hoofdverwarming in je goed geïsoleerde woning bespaar je reeds op je energierekening en op het milieu. Steeds meer mensen gaan ecologisch bouwen en zorgen ervoor dat hun woning een goede isolatie krijgt. Het zou zonde zijn om al deze inspanningen teniet te doen door deze woningen terug te verwarmen met fossiele brandstoffen.

Onze planeet heeft nood aan het terugdringen van onze CO2-uitstoot en vooral het terugdringen van ons verbruik van fossiele brandstoffen. We merken deze vooruitgang reeds in de autosector waar de elektrische auto steeds meer deel van gaat uitmaken. Maar ook in de moderne woningbouw grijpt men steeds meer naar gezondere alternatieven

Lees meer ...

Infrarood verwarming, laat u niets wijsmaken

Een toekomstdroom of een nachtmerrie

De vele valkuilen in infrarood land.
Dat infrarood verwarming een goede investering naar de toekomst is, en dat deze verwarming indien goed gebruikt een duurzame manier van verwarming is staat buiten kijf. Steeds meer woningen worden uitsluitend met infrarood panelen verwarmt en de zeer tevreden klantenkring wordt steeds groter.

Hoe groter een markt wordt hoe meer malafide leveranciers hun intrede maken om zo snel mogelijk winsten op te strijken. Toch is het meestal de consument die erom vraagt om goedkopere en laagwaardige panelen te leveren. Het is namelijk zeer verleidelijk om een product te kopen dat veel goedkoper is en er hetzelfde uitziet. Want het zijn toch allemaal rechthoekige platen die warm worden niet?

Lees meer ...

Hoe infrarood verwarming installeren?

simpel monteren en meteen besparen


Infrarood verwarming bespart tot wel 50% op uw energiekosten. Infrarood verwarming is energiezuinig omdat men objecten verwarmt en niet de lucht. De panelen worden eenvoudig aan het plafond of tegen de muur bevestigd en aangesloten op de stroom.


Een infrarood verwarming is eenvoudig te installeren in deze korte uitleg vertellen wij u hoe dat werkt en wat u moet doen. U zult zien, energie besparen was nog nooit zo eenvoudig.


Infrarood verwarming monteren


Infrarood verwarming is verkrijgbaar in verschillende afmetingen en wattages. De maat en het wattage is afhankelijk van de te verwarmen ruimte. Op onze website kunt u meer informatie lezen over de juiste keuze voor uw situatie.


Infrarood verwarming en het (meegeleverde) bevestigingsmateriaal


Een infrarood verwarming kan aan het plafond worden gemonteerd met beugels, of direct aan de muur worden bevestigd met bouten. Lees altijd goed de gebruiksaanwijzing en schakel indien u twijfelt altijd een deskundige monteur in! Lees meer ...

Infrarood verwarming en gezondheid?

Is infrarood verwarming wel goed voor uw gezondheid?


Is infrarood verwarming gezond? Dat is een veel voorkomende vraag bij de orientatie op infrarood verwarming. Het juiste antwoord is ‘Ja’. Infrarood verwarming werkt met gezonde infrarood straling. Infrarood straling heeft een gezonde werking op het lichaam. Infrarood stralen zijn vergelijkbaar met de warmtestralen van de zon met één belangrijk verschil: bij een infrarood verwarming worden alléén de gezonde infrarood stralen zonder schadelijke UV-stralen uitgezonden.


Wanneer de infraroodstralen door de huid worden geabsorbeerd ontstaat een prettig warm gevoel dat lijkt op zonnewarmte. Hierdoor wordt de bloedsomloop van het lichaam gestimuleerd. HeatXL infrarood verwarming heeft hierdoor net als de infraroodstraling van de zon, een positief effect op uw gezondheid. Infrarood verwarming wordt al jaren gebruikt in medische toepassingen om het herstelproces te verbeteren. Vooral bij spierpijn en gewrichtspijnen biedt infrarood straling uitkomst


Infrarood verwarming en luchtkwaliteit


In een gezonde leefomgeving speelt de luchtkwaliteit een belangrijke rol. De luchtvochtigheid en aanwezigheid van stofdeeltjes en huismijt bepalen de kwaliteit van de lucht. Lees meer ...